Despre noi
In 2007, un grup de medici si avocati a avut initiativa derularii, in premiera pentru Romania, a unor programe de educatie medicala continua pe teme de malpraxis si legislatie medicala. MedRight Experts insumeaza astazi peste 12 ani de experienta in derularea de programe educationale medicale, mii de medici instruiti in sute de conferinte din zeci de orase.

ISTORIC

Dupa aparitia legii 95/2006 privind raspunderea civila a personalului medical, grupul de medici si avocati MedRight Experts a decis sa dezvolte programe educationale pentru medici, valorificand cercetarile anterioare ale expertilor sai, desfasurate sub auspiciile Academiei Romane. Aceste cercetari au identificat vulnerabilitati semnificative in practica medicala curenta a personalului medical, in conditiile noii legislatiei privind malpraxisul.

Programele educationale derulate de MedRight, in parteneriat cu Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Stomatologi, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti,au determinat infiintarea in 2009, de catre Ministerul Sanatatii, a domeniului educational denumit” “prevenirea si managementul situatiilor de malpraxis medical”.

Echipa de consultanti si formatori MedRight a dezvoltat, de asemenea, in cadrul acestor programe, o vasta retea nationala de formatori care au inceput sa sustina, la randul lor, altor colegi medici, training-uri in domeniul malpraxisului medical.
Peste 8000 de medici si mai mult de 2000 de asistenti medicali au fost instruiti in toate proiectele de educatie medicala continua, concepute si dezvoltate de MedRight Experts in cei peste 12 ani de activitate in domeniul malpraxisului medical.